Τα do’s και τα don’ts του εσπρεσσο καφες

εσπρεσσο καφες τα dos-n-dontsΕδώ μπορείτε να βρείτε συμβουλές η συνήθειες που αποδίδονται στους λάτρεις του καφέ, αλλά αν αγαπάτε έστω και λίγο τον καφέ, θα επωφεληθείτε από τις παρακάτω συμβουλές που αφορούν στον espresso καφέ.

 

Παρακάτω σας αναφέρουμε τα do’s και τα don’ts του εσπρεσσο καφες:

Do’s για espresso καφές

  • Πιείτε τον espresso σας χωρίς ζάχαρη και χωρίς γάλα.
  • Πιείτε τον εσπρέσσο σας σε μια παχιά κούπα κατά προτίμηση προθερμασμένη.
  • Πιείτε τον εσπρέσσο σας νωρίς το πρωί για να καταλάβετε καλύτερα το άρωμα και τη γεύση.

Don’ts για εσπρεσσο καφες

  • Μην τρώτε σοκολάτα πριν ή μετά τον εσπρέσσο.
  • Μην πίνετε τον εσπρέσσο σας σε γυάλινο ποτήρι ή γυάλινη κούπα, καθώς δεν προσδίδουν κανένα όφελος, αλλά είναι απλώς της μόδας σε μερικές χώρες.
  • Μην πίνετε τον εσπρέσσο σε λεπτά φλιτζάνια. Να προτιμάτε τις κλασσικά, παχιά, μικρά, λευκά φλιτζάνια.
  • Μην μασάτε ποτέ τσίχλα ενώ πίνετε καφέ
  • Μην αναμειγνύετε ποτέ γάλα με καφέ, καθώς δεν αντιλαμβάνεστε τη γεύση και το άρωμά του.
  • Μην τρώτε κρουασάν ή κάποιο άλλο γλυκό ενώ πίνετε καφέ. Η μίξη πικρού και γλυκού είναι λάθος!
  • Μην καπνίζετε αμέσως μετά τον καφέ. Η νικοτίνη σκοτώνει την καφεΐνη.

 εσπρεσσο καφες

Δείτε Live επίσης μερικά tips

Τα 4 Μ-μυστικά για τον τέλειο εσπρεσσο καφε είναι τα παρακάτω:

  • Το μίγμα από καφέδες, δηλαδή να συνδυάσουμε πολλές διαφορετικές γεύσεις και αρώματα ώστε να φτιάξουμε το ιδανικό μίγμα του εσπρεσσο καφέ.
  • Η μηχανή εσπρεσσο, η οποία θα πρέπει να είναι καθαρή και τοποθετείται σε καλές συνθήκες εργασίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ιδανική θερμοκρασία και η πίεση του νερού.  Η τακτική συντήρηση της εσπρεσσο μηχανής είναι πάρα πολύ σημαντική, καθώς βοηθάει ώστε να έχουμε πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Ο μύλος, ο οποίος αλέθει τους κόκκους του καφέ σε μικρά σωματίδια. Το μέγεθος των σωματιδίων επηρεάζει την γεύση του καφέ και σε συνδυασμό με ένα καλό αφαλατωμένο-φιλτραρισμένο νερό εγγυάται άριστη ποιότητα και χαρμάνι.
  • Ο μπαρίστας, δηλαδή το ανθρώπινο χέρι που θα φτιάξει τον καφέ έχει υψηλή σημασία , καθώς, όσο καλή κι αν είναι η εσπρεσσο μηχανή, ο μπαρίστας είναι αυτός που ορίζει το άλεσμα του καφέ στο μύλο, καθορίζει την ποσότητα και την πίεση του καφέ  και φροντίζει για την προθέρμανση της μηχανής και του φλιτζανιού. Επίσης, ο μπαρίστας είναι αυτός που φροντίζει ώστε να σταματήσει τη μηχανή στη σωστή ποσότητα του καφέ και να σερβίρει τον καφέ με την ανάλογη ιεροτελεστία που αρμόζει σε έναν αυθεντικό εσπρεσσο καφέ.

Εάν σας άρεσε το άρθρο  κάντε  like στην ιστοσελίδας μας