Οδηγίες για το πως φτιάχνεται ο καλός espresso καφές

Το όνομα τα λέει όλα:  Ένας espresso καφές πρέπει να απολαμβάνεται ακριβώς τη στιγμή που φτιάχνεται. Για τους λάτρεις του καφέ, ο εσπρέσο είναι η πεμπτουσία του καφέ -καθώς συνδυάζει πλούσια, αρωματική και βελούδινη γεύση. Το φυσικό στρώμα της κρέμας που δημιουργείται πάνω πάνω αναδεικνύει ένα ισορροπημένο ρόφημα σαν ένα μικρό θαύμα της χημείας και της φυσικής. Η αυθεντική φόρμουλα του espresso είναι σαφής και βασική. Όσον αφορά στην ορθή εκτέλεσή του, αυτό είναι καθαρά θέμα εκπαίδευσης, εμπειρίας και το φυσικού ταλέντου. Τα πιο βασικά στοιχεία για την παρασκευή ενός καλού espresso καφέ είναι : Ο espresso καφές να είναι καλής ποιότητας και φρέσκο-αλεσμένος ώστε να αναδεικνύεται το άρωμά του, να έχει γίνει σωστή άλεση, να έχετε τοποθετήσει την σωστή ποσότητα καφέ στη σωστή θερμοκρασία και φυσικά η μηχανή εσπρέσο να είναι καλή. Επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η καθαριότητα της μηχανής, καθώς διατηρεί το αποτέλεσμα της εκχείλισης σωστό και σταθερό. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για την παρασκευή του ιδανικού espresso: •Στην αρχή πρέπει να ζεστάνετε το φλιτζάνι του espresso με ζεστό νερό ή να το τοποθετήσετε πάνω στην μηχανή για να αποκτήσει την κατάλληλη θερμοκρασία, καθώς ο espresso καφές είναι πολύ ευαίσθητος στις αλλαγές της θερμοκρασίας. •Στη συνέχεια αφαιρέστε το κλείστρο του καφέ προκειμένου να το καθαρίσετε και να το σκουπίσετε καλά. espresso καφές •Αλέστε τον καφέ με ένα καλό μύλο με τρόπο αρκετά λεπτό με ομοιόμορφο ώστε να διασφαλίσετε το χαρμάνι και το άρωμα που επιλέξατε. Χρησιμοποιήστε τη σωστή ποσότητα καφέ : ο μονός καφές γίνεται με 7 γραμμάρια, ενώ ο διπλός καφές γίνεται με 14 γραμμάρια . Χτυπήστε λιγάκι το κλείστρο στον πάγκο ώστε να καθίσει σωστά ο καφές και ισιώστε απαλά με το δάχτυλό σας ώστε να γίνει λεία η επιφάνεια ή εναλλακτικά πολύ απλά τοποθετήστε την μερίδα pod -capsula που είναι συμβατή με την μηχανή σας! espresso καφες •Εφαρμόστε με το κατάλληλο πατητήρι σταθερή πίεση πάνω στον καφέ ώστε να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη μάζα καφέ μέσα στο κλείστρο. Espresso με μηχανη 2 • Καθαρίστε καλά την κεφαλή της μηχανής, περιμένετε λιγάκι να τρέξει καθαρό νερό και να πιάσει τη σωστή θερμοκρασία και μετά τοποθετήστε το κλείστρο στη θέση του . Espresso με μηχανη 4 •Τέλος τοποθετήστε το φλιτζάνι κάτω από το βρυσάκι και βεβαιωθείτε ότι η ροή της εκχείλισης αυξάνεται σταθερά μέσα σε χρόνο 20-25″. Απολαύστε το espresso καφέ σας! Espresso με μηχανη 6   Πως φτιάχνουμε capuccino? •Φτιάχνουμε πρώτα τη δόση εσπρέσο που επιθυμούμε με τον τρόπο που αναφέρουμε παραπάνω cappuccino με εσπρεσομηχανη 1 •Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα σε μια κανάτα μέχρι τη μέση περίπου και τοποθετούμε το σωληνάκι ατμού στο εσωτερικό της κανάτας ακριβώς με το κάτω μέρος του έξω από το κέντρο έτσι ώστε το ακροφύσιο να σχηματίζει γωνία 45 μοιρών ως προς την επιφάνεια του γάλακτος. capuccino με εσπρεσομηχανη 2 •Ενεργοποιούμε τον ατμό στο σωλήνα. Ο ατμός πρέπει να είναι τόσος ώστε να περιστρέφεται γύρω από την κανάτα χωρίς να σφυρίζει για να μην καεί γάλα. •Σταματάμε την λειτουργία του ατμού όταν το γάλα πήξει και αφρατέψει. •Χτυπάμε το γάλα στον πάγκο να καθίσει καλά •Ρίχνουμε το γάλα πάνω από τον εσπρέσο και έτσι έχουμε έτοιμο τον cappuccino μας capuccino με εσπρεσομηχανη 3   Οδηγίες για το τέλειο αφρόγαλα Ζεστό αφρόγαλα Μπορείτε να φτιάξετε ζεστό αφρόγαλα  με 2 τρόπους: Ο ένας τρόπος είναι να το φτιάξετε με την μηχανή του εσπρέσσο όπως αναφέρεται παραπάνω και ο δεύτερος τρόπος είναι τις τις αφρογαλιέρες (ειδικές συσκευές για αφρόγαλα) που μπορούν να σας δώσουν το ιδανικό αφρόγαλα για cappuccino ή ζεστή σοκολάτα. Δείτε το παρακάτω βιντεάκι για να καταλάβετε πόσο εύκολο και χρήσιμο είναι να έχετε αυτή την συσκευή. https://www.youtube.com/watch?v=Lzd40srx1EI  Κρύο αφρόγαλα Μπορείτε να φτιάξετε κρύο αφρόγαλα πάλι με 2 τρόπους: Ο ένας τρόπος είναι με την αφρογαλιέρα, όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω στο βίντεο και ο δεύτερος τρόπος είναι με ένα απλό μίξερ.  Στη δεύτερη περίπτωση γεμίζετε ένα μπρίκι ή μια κανάτα μέχρι τη μέση με γάλα φρέσκο (κατά προτίμηση πλήρες και ελαφρώς παγωμένο) και το τοποθετείτε στο μίξερ μέχρι να πήξει. Οδηγίες για freddo espresso-freddo cappucino με τη χρήση μηχανής

  1. Ρίξτε πρώτα τα παγάκια σε ένα γυάλινο ποτήρι
  2. Στη συνέχεια ετοιμάστε μια διπλή δόση εσπρέσο σε φλιτζάνι όπως αναφέρεται παραπάνω
  3. Προσθέστε τη ζάχαρη και τη γεύση που επιθυμείτε ενώ είναι ακόμη ζεστός
  4. Ανακατέψτε πολύ καλά το μίγμα
  5. Επαναλάβετε το προηγούμενο βήμα με μερικά παγάκια για να κρυώσει το μίγμα
  6. Ρίχνουμε τον εσπρέσο μας στο ποτήρι με τα παγάκια και είναι έτοιμος
  7. Για freddo cappuccino ακολουθήστε όλα τα παραπάνω βήματα και στο τέλος φτιάξτε ένα κρύο αφρόγαλα με τη χρήση blender ή αφρογαλιέρας και προσθέστε το από πάνω. Αν επιθυμείτε προσθέστε κανέλα ή τρίμα σοκολάτας και απολαύστε τον καφέ σας!

ο espresso καφές και τα μυστικά του περισσότερα εδώ