Συντήρηση μηχανής espresso και καθαριότητα

συντηρηση μηχανης espresso

Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές για τη συντήρηση μηχανής espresso   και την καθαριότητα που αφορούν στην espresso μηχανή. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε τις παρακάτω οδηγίες συστηματικά, γιατί διαφορετικά θα χαλάσει όχι μόνο η espresso μηχανή, αλλά και η ποιότητα του espresso cafe. Άλλωστε, μόνο μια καθαρή και καλά διατηρημένη espresso μηχανή μπορεί να παράγει έναν αυθεντικά υπέροχο espresso cafe

1.Καθαρίστε πρώτα το εξωτερικό μέρος της espresso μηχανής. Χρησιμοποιείστε ένα απλό καθαριστικό, όπως πχ Azax προκειμένου να αφαιρέσετε τυχόν στάμπες ή κόλλες.

670px-Clean-an-Espresso-Machine-Step-1
2.Στη συνέχεια γεμίζουμε το εσωτερικό της espresso μηχανής με νερό και μια ειδική σκόνη αφαλάτωσης. Μετά βάζουμε σε λειτουργία τη μηχανή μέχρι να αδειάσει εντελώς το νερό με τη σκόνη. Στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές μόνο με απλό νερό για να καθαρίσει εντελώς η σκόνη αφαλάτωσης. Αν διαθέτετε φιλτραρισμένο νερό είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθεί αυτό καλύτερα αντί για απλό νερό. Η διαδικασία αφαλάτωσης πρέπει να γίνεται μια φορά το μήνα ή στους 2 μήνες ανάλογα με τη χρήση της μηχανής ώστε να διατηρείται η ποιότητα του espresso cafe!

συντήρηση μηχανής espresso366px-Clean-an-Espresso-Machine-Step-5

3.Καθαρίστε την κεφαλή του γκρουπ (δηλαδή το σημείο από όπου βγαίνει το νερό) , όπως κάνατε παραπάνω . Για να καθαρίσετε όλες τις γωνίες και τις σχισμές μπορείτε να χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί ή μια οδοντόβουρτσα.

 

Συντήρηση μηχανής espresso

 

Μετά από κάθε χρήση πρέπει να γίνεται συντήρηση μηχανής espresso – καθαριότητα θα πρέπει:
•Να σκουπίζουμε καλά το σωληνάκι του ατμού

καθαριοτητα εσπρεσομηχανης 1
•Να αφαιρούμε όλα τα εξαρτήματα και να τα πλένουμε καλά

καθαριοτητα εσπρεσομηχανης 2
•Να τρέχουμε ζεστό νερό από την κεφαλή του γκρουπ και από το σωληνάκι ατμού

 

 περισσότερε πληροφορίες για την συντηρηση μηχανης espresso κάντε click

 

Πολλές προσφορές στο clicknbuy.gr