συνταγές σοκολάτας ρόφημασυνταγές σοκολάτας ρόφημα στο μπρίκι, το μίξερ ή με την εσπρεσσο μηχανή

Υπάρχουν πολλές και διάφορες συνταγές σοκολάτας ρόφημα που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο. Εμείς σας προτείνουμε 3 εύκολες και γρήγορες συνταγές σοκολάτας ρόφημα, οι οποίες βέβαια μπορούν να τροποποιηθούν λιγάκι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

 

 

Σοκολάτα ρόφημα ζεστή στο μπρίκι (δοσολογία για μια κούπα)-συνταγές σοκολάτας ρόφημα

Ζεσταίνουμε αρχικά 250ml γάλα στο μπρίκι και μόλις ζεστάνει το γάλα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας σκόνη σοκολάτας Barretti. Εάν τη θέλουμε πιο γλυκιά προσθέτουμε επιπλέον ζάχαρη σύμφωνα με την επιθυμία μας. Στη συνέχεια ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η σοκολάτα να πήξει και να αποκτήσει μια ωραία βελούδινη υφή

Σοκολάτα ρόφημα ζεστή  με την espresso μηχανή.-συνταγές σοκολάτας ρόφημα

Τοποθετούμε μέσα στο μπρίκι ή σε μια κανάτα ειδική 250ml γάλα και μια μεγάλη κουταλιά της σούπας σκόνη σοκολάτας Barretti και επιπλέον ζάχαρη εφόσον την επιθυμείτε πιο γλυκιά. Προθερμαίνουμε τον ατμό στην μηχανή και στη συνέχεια τοποθετούμε  το σωληνάκι ατμού στο εσωτερικό της κανάτας  με το κάτω μέρος του ακριβώς έξω από το κέντρο έτσι ώστε το ακροφύσιο να σχηματίζει γωνία 45 μοιρών ως προς την επιφάνεια του ροφήματος. Σταματάμε την λειτουργία του ατμού όταν το ρόφημα πήξει και αφρατέψει.

Όταν η σοκολάτα μας είναι έτοιμη μπορούμε να βάλουμε από πάνω οποιοδήποτε σιρόπι καφέ μας αρέσει και για να γίνει ακόμη πιο πλούσιο το ρόφημά μας μπορούμε να γαρνίρουμε με σαντιγί και τρίμα σοκολάτας. Περισσότερες πληροφορίες για συνταγές σοκολάτας ρόφημα  .

Σοκολάτα ρόφημα κρύα στο μίξερ-συνταγές σοκολάτας ρόφημα

Αναμειγνύουμε σε ένα ποτήρι μια γεμάτη κουταλιά της σούπας σκόνη σοκολάτας με λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σκόνη. Αν προτιμάτε τη σοκολάτα ρόφημα πιο γλυκιά, προσθέτετε επιπλέον ζάχαρη. Αν επιθυμείτε τη σοκολάτα ρόφημα πιο πηχτή, τότε προσθέτετε λίγη ακόμη σκόνη σοκολάτας. Στη συνέχεια τοποθετούμε στο μίξερ 6-7 παγάκια, τη σκόνη σοκολάτας λιωμένη και λίγο φρέσκο γάλα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας πάντα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενειοποιηθεί το μίγμα. Αν θέλετε, προσθέτετε λίγο γάλα ακόμη και ανακατεύετε.Τέλος, μπορείτε να βάλετε από πάνω κάποιο σιρόπι καφέ που σας αρέσει, σαντιγύ και τριμμένη σοκολάτα για πιο πλούσια και γλυκιά γεύση.

 

 

Πολλές προσφορές στο clicknbuy.gr